NH verplaatst redactie naar Texel: week lang verhalen over dilemma toerisme

24-02-2023

NH 360° Texel: Heeft Texel de grens van het toerisme bereikt? Hierop hoopt NH antwoord te krijgen. Verslaggevers brengen vanaf het eiland verhalen over de spagaat waar Texel in zit: kiest het eiland ervoor om toerisme de ruimte te geven of moet de rem erop? De verhalen komen vanuit alle kanten: 360 graden.

Van 28 februari tot en met 3 maart verplaatst NH een deel van de redactie van Hilversum naar Den Burg. Deze week is de regionale omroep dagelijks te vinden in het Glazen Paleis in het hartje van de hoofdstad van Texel. Op dinsdag 28 februari is er ook live radio: Tussen 12.00 en 14.00 uur komt het programma Lunchroom vanaf het Noord-Hollandse eiland.

Toekomstplan
Texel heeft een groot dilemma: het eiland is afhankelijk van toerisme, maar worstelt ook met de impact daarvan. Om er toch iets van grip op te krijgen, heeft de gemeente het ‘Toeristisch Toekomstplan’ geschreven, met daarin onder meer strengere regels voor bed and breakfasts. Het plan ligt nu ter inzage, dus elke eilandbewoner mag er zijn zegje over doen. Hoe valt dit bij horecaondernemers, eilanders, natuurbeschermers en niet te vergeten bij de toeristen zelf? Daar hoopt NH achter te komen. Een team van verslaggevers en redacteuren is op Texel om dit onderwerp van alle kanten te belichten.

Foto: NH Nieuws / Laura Gremmee
Auteur: NH Nieuws

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023