Military in Boekelo live bij RTV Oost

07-10-2021

Eén van de mooiste en grootste paardensportevenementen op het Europese vasteland viert dit jaar een bijzonder jubileum: de 50e editie van de Military Boekelo. Reden voor RTV Oost om nóg groter uit te pakken dan anders. Van 7 tot en met 10 oktober is Boekelo en omgeving het toneel van deze jubileumeditie met als hoogtepunt de ‘cross country’ op zaterdag 9 oktober. De regionale omroep van Overijssel is er zaterdag vanaf 09.00 uur met het Radio Oost programma ‘Groot Onderhoud’ en aansluitend Military Radio, de hele dag live bij. Ook is vanaf 10.00 uur de cross country te zien op TV Oost.

Studio op Military terrein
Op de website en het RTV Oost YouTube kanaal is donderdag 7 oktober vier dagen lang rechtstreeks verslag van het evenement. Radio Oost is er zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur vanuit een radiostudio op het Military terrein live bij met ‘Military Radio’. Ook het nieuwsprogramma Bij Oost Vandaag komt dit jaar vanaf het evenement met sfeerimpressies.

Military Boekelo
Uit de hele wereld komen topruiters met hun paarden naar Boekelo. Ieder jaar kent het startveld een aantal Olympische medaillewinnaars en internationale kampioenen. Dé reden voor veel internationale topruiters om er bij te zijn, naast het technisch hoogstaande parcours; ontworpen door Adrian Ditcham, de Oer Twentse gezellige informele sfeer en de kampioenschapsambiance. Het wedstrijdterrein in Boekelo trekt elk jaar tienduizenden bezoekers.

Foto: Marike Gerritsen
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Friese media starten opleidingstraject voor journalisten

De Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en Omrop Fryslân bundelen de krachten om journalisten op te leiden in de Friese taal en cultuur.

13 10 2021

Omroep Flevoland zendt herdenking Short Stirling BK716 uit

De speciale uitzending vanuit het Bos der Onverzettelijken in Almere is rechtstreeks te volgen op TV en online.

07 10 2021

Houkje Rijpstra wordt de nieuwe directeur van Omrop Fryslân

"De Omrop ligt mij na aan het hart en is behalve een onderscheidend nieuwsmedium heel belangrijk voor de Friese taal en cultuur."

05 10 2021