Military in Boekelo live bij RTV Oost

07-10-2021

Eén van de mooiste en grootste paardensportevenementen op het Europese vasteland viert dit jaar een bijzonder jubileum: de 50e editie van de Military Boekelo. Reden voor RTV Oost om nóg groter uit te pakken dan anders. Van 7 tot en met 10 oktober is Boekelo en omgeving het toneel van deze jubileumeditie met als hoogtepunt de ‘cross country’ op zaterdag 9 oktober. De regionale omroep van Overijssel is er zaterdag vanaf 09.00 uur met het Radio Oost programma ‘Groot Onderhoud’ en aansluitend Military Radio, de hele dag live bij. Ook is vanaf 10.00 uur de cross country te zien op TV Oost.

Studio op Military terrein
Op de website en het RTV Oost YouTube kanaal is donderdag 7 oktober vier dagen lang rechtstreeks verslag van het evenement. Radio Oost is er zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur vanuit een radiostudio op het Military terrein live bij met ‘Military Radio’. Ook het nieuwsprogramma Bij Oost Vandaag komt dit jaar vanaf het evenement met sfeerimpressies.

Military Boekelo
Uit de hele wereld komen topruiters met hun paarden naar Boekelo. Ieder jaar kent het startveld een aantal Olympische medaillewinnaars en internationale kampioenen. Dé reden voor veel internationale topruiters om er bij te zijn, naast het technisch hoogstaande parcours; ontworpen door Adrian Ditcham, de Oer Twentse gezellige informele sfeer en de kampioenschapsambiance. Het wedstrijdterrein in Boekelo trekt elk jaar tienduizenden bezoekers.

Foto: Marike Gerritsen

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022