Mike Ackermans wordt nieuwe directeur van Omroep Zeeland

12-05-2022

Vanaf 1 augustus heeft Omroep Zeeland een nieuwe directeur: Mike Ackermans. Nu is hij nog directielid van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Den Haag. Ackermans neemt het stokje over van Monique Schoonen.

Ervaring in de media
Ackermans heeft al veel ervaring in de mediawereld. Zo was hij adjunct-hoofdredacteur bij BNR Nieuwsradio en werkte hij onder meer voor de Volkskrant, RTL Nieuws en Het Financiële Dagblad. Mede vanwege zijn uitgebreide CV, kennis en ervaring, is Ackermans gekozen tot directeur van de regionale omroep van Zeeland.

Prachtige provincie
Zijn kennis uit de mediawereld neemt hij vanuit Amsterdam mee naar Zeeland. “In deze functie komt veel samen van wat ik tijdens mijn loopbaan in en rond de mediawereld heb meegemaakt en geleerd. Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om in deze prachtige provincie bij zo’n gerenommeerd media-instituut deze verantwoordelijkheid te mogen dragen”, aldus Ackermans over zijn benoeming.

Aandachtspunten
Ackermans krijgt meteen al een aantal aandachtspunten mee. Zoals het zelfstandig blijven bestaan van de omroep, de interactie met het publiek vergroten en inspelen op de toenemende dynamiek in de hedendaagse journalistiek die invloed heeft op de interne organisatie. Monique Schoonen neemt na 15 jaar afscheid als directeur van Omroep Zeeland. Ze kondigde haar vertrek aan in december.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022