Mike Ackermans wordt nieuwe directeur van Omroep Zeeland

12-05-2022

Vanaf 1 augustus heeft Omroep Zeeland een nieuwe directeur: Mike Ackermans. Nu is hij nog directielid van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Den Haag. Ackermans neemt het stokje over van Monique Schoonen.

Ervaring in de media
Ackermans heeft al veel ervaring in de mediawereld. Zo was hij adjunct-hoofdredacteur bij BNR Nieuwsradio en werkte hij onder meer voor de Volkskrant, RTL Nieuws en Het Financiële Dagblad. Mede vanwege zijn uitgebreide CV, kennis en ervaring, is Ackermans gekozen tot directeur van de regionale omroep van Zeeland.

Prachtige provincie
Zijn kennis uit de mediawereld neemt hij vanuit Amsterdam mee naar Zeeland. “In deze functie komt veel samen van wat ik tijdens mijn loopbaan in en rond de mediawereld heb meegemaakt en geleerd. Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om in deze prachtige provincie bij zo’n gerenommeerd media-instituut deze verantwoordelijkheid te mogen dragen”, aldus Ackermans over zijn benoeming.

Aandachtspunten
Ackermans krijgt meteen al een aantal aandachtspunten mee. Zoals het zelfstandig blijven bestaan van de omroep, de interactie met het publiek vergroten en inspelen op de toenemende dynamiek in de hedendaagse journalistiek die invloed heeft op de interne organisatie. Monique Schoonen neemt na 15 jaar afscheid als directeur van Omroep Zeeland. Ze kondigde haar vertrek aan in december.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

RTV Oost gaat op zoek naar betekenis van inclusiviteit en diversiteit

Regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger/motivational speaker Typhoon gaan op zoek naar de betekenis van inclusiviteit en diversiteit.

10 05 2022

Bestuurscrisis kost L1 ruim 1,2 miljoen euro

De rode cijfers zijn toe te schrijven aan eenmalige kosten door de procedure bij de Ondernemingskamer.

07 05 2022

‘Brabant Onder De Radar’ over drugsproblematiek en ondermijning

In Noord-Brabant gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. De provincie staat bekend als epicentrum van drugsproductie.

03 05 2022