Met tweede serie ‘Tot overmaat van ramp’ L1 Limburgse cultuur een extra podium

01-01-2021

Voor de tweede keer tijdens de coronacrisis krijgt de Limburgse cultuur een extra podium op televisie. Er komen acht nieuwe afleveringen van het programma ‘Tot overmaat van ramp’. Het programma is een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en de regionale omroep L1. De serie is iedere zondag te zien op L1 TV.

‘Tot overmaat van ramp’ wil de cultuur zichtbaar houden nu theaters, poppodia, musea en filmhuizen opnieuw gesloten zijn. Muzikanten uit heel Limburg presenteren zich op een bijzondere wijze aan het publiek.

Deelnemers aan de tweede serie zijn onder andere Janine Kitzen, Floortje Hover, Etan Huijs, Elle Hollis, Bart Storcken en Madoux. Popbands (via Pop in Limburg) treden op in de coulissen van Theater Heerlen. Vast onderdeel in het programma zijn de Spiegelgesprekken. Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) praat in de kleedkamer met onder andere Suzan Seegers, Gé Reinders, Marjon Lambriks en Beppie Kraft. Michel Sluysmans (Toneelgroep Maastricht) sluit iedere aflevering af met een kroegverhaal van Simon Carmiggelt.

‘Tot overmaat van ramp’ is zowel een tv-programma als een online project. De optredens worden ook verspreid via de online kanalen van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. De online kanalen zijn samen goed voor honderdduizenden volgers. Op televisie is het programma te zien op zondagen om 14:00, 15:30, 18:00 en 21:00 uur. Op dinsdag en vrijdag herhaalt L1 de uitzending.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

Friese media starten opleidingstraject voor journalisten

De Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en Omrop Fryslân bundelen de krachten om journalisten op te leiden in de Friese taal en cultuur.

13 10 2021

Military in Boekelo live bij RTV Oost

Eén van de mooiste en grootste paardensportevenementen beleeft de 50e editie. Reden voor RTV Oost om nóg groter uit te pakken.

07 10 2021

Omroep Flevoland zendt herdenking Short Stirling BK716 uit

De speciale uitzending vanuit het Bos der Onverzettelijken in Almere is rechtstreeks te volgen op TV en online.

07 10 2021