Maak Kanker Kansloos

15-05-2018

RTV Rijnmond doet verslag van ludieke, emotionele en spraakmakende acties die in de regio op touw worden gezet door particulieren en bedrijven. Rijnmond volgt de inzamelingsactie op de voet en doet daar zes weken lang verslag van op TV, radio, social media, website en app.

Doel van de actie
Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor een elektronenmicroscoop. Met dit apparaat kan beter onderzoek naar kanker kan worden gedaan, met name als de ziekte terugkomt bij een patiënt.

Om de speciale microscoop aan te schaffen is veel geld nodig. Bekende Nederlanders en regionale beroemdheden roepen op tot actie en gaan zelf acties voeren maar mensen en bedrijven kunnen zelf ook een actie op poten zetten. Denk aan geld ophalen met de lokale sportclub, vereniging of bedrijf.

Waarom nu?
Eind mei verhuist de Daniel den Hoed Kliniek naar een nieuw onderkomen in het Erasmus MC. Aanleiding voor RTV Rijnmond om samen met het Daniel den Hoed Fonds een grote inzamelingsactie te organiseren.

Periode
De campagne start op maandag 14 mei en loopt tot en met zaterdag 23 juni. De afsluiting zal plaatsvinden tijdens de Tour de Rotterdam, het fietsevenement dat dit jaar helemaal in het teken staat van het Daniel den Hoed Fonds.

Beleef het mee
Volg alle nieuws rondom de inzamelingsactie bij RTV Rijnmond: via radio 93.4FM, TV Rijnmond, de socialmediakanalen van RTV Rijnmond en de gratis app.

Enkele voorbeelden van Maak Kanker Kansloos ACTIES

Schorem
Attentie mannen! Ook Schorem komt in actie voor Daniel den Hoed. Je kan tot 23 juni je nieuwe coupe laten vereeuwigen in de originele Schorem fotostudio. Mét rode hoed natuurlijk. Deel je foto met de hashtag #indestoelvoorhetgoededoel en maak kans op het gerse Schorem prijzenpakket!

Bus tour door Rotterdam met Sjoerd Pleijsier
Op 6 juni kan je een sfeervol ‘Rondje Rotterdam’ boeken onder begeleiding van niemand minder dan Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier). Hij gaat die dag om 11:00 uur en om 14:00 uur een toeristisch rondje door Rotterdam rijden met zijn bus. Welk bedrijf koopt de bus op voor het hoogste bedrag en verzekert zich daarmee van een onvergetelijk uitje?

John de Wolf Bootcamp
Met een groep van 25 man een uur lang afgebeuld worden door John de Wolf? Dat kan tijdens de zogenaamde WolfCamp. Letterlijker dan dit kun je niet in actie komen! Wie durft en wie biedt?!

Kom ook in actie! Ga naar: www.maakkankerkansloos.nl

Bron: persbericht RTV Rijnmond