Limburg Doc ‘Nicky: de ontknoping’ te zien bij L1 TV

23-09-2020

Programmamaker van L1 Jos van den Broek spreekt in de documentaire ‘Nicky: de ontknoping’ met een groot aantal deskundigen over de zaak rond Nicky Verstappen. Rechtspsychologen, advocaten en hoogleraren komen aan het woord. Ook geven een privédetective, een rechercheur van het eerste uur en een thrillerschrijver hun kijk op dit mysterie. De regionale omroep zendt de Limburg Doc op zondag 27 september, aan de vooravond van de behandeling van de rechtszaak, uit.

Na ruim 22 jaar komt er mogelijk een einde aan het mysterie rond Nicky Verstappen, de jongen uit het Limburgse Heibloem die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Verdachte Jos Brech zwijgt of ontkent en dus blijft het een raadsel hoe de tientallen DNA-sporen van Brech op de kleding en het lichaam van Nicky terecht zijn gekomen. Maar de rechtbank zal een vonnis moeten uitspreken. Dat kan alles zijn tussen vrijspraak en levenslang.

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen. ‘Nicky: de ontknoping is op zondag 27 september en dinsdag 29 september te zien bij L1 TV.

 

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022