Limburg Doc ‘Nicky: de ontknoping’ te zien bij L1 TV

23-09-2020

Programmamaker van L1 Jos van den Broek spreekt in de documentaire ‘Nicky: de ontknoping’ met een groot aantal deskundigen over de zaak rond Nicky Verstappen. Rechtspsychologen, advocaten en hoogleraren komen aan het woord. Ook geven een privédetective, een rechercheur van het eerste uur en een thrillerschrijver hun kijk op dit mysterie. De regionale omroep zendt de Limburg Doc op zondag 27 september, aan de vooravond van de behandeling van de rechtszaak, uit.

Na ruim 22 jaar komt er mogelijk een einde aan het mysterie rond Nicky Verstappen, de jongen uit het Limburgse Heibloem die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Verdachte Jos Brech zwijgt of ontkent en dus blijft het een raadsel hoe de tientallen DNA-sporen van Brech op de kleding en het lichaam van Nicky terecht zijn gekomen. Maar de rechtbank zal een vonnis moeten uitspreken. Dat kan alles zijn tussen vrijspraak en levenslang.

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen. ‘Nicky: de ontknoping is op zondag 27 september en dinsdag 29 september te zien bij L1 TV.