Het nieuwe rtvoost.nl

13-09-2018

De vorige website dateerde van 2013 en voldeed niet meer aan de wensen van deze tijd. De nieuwe website www.rtvoost.nl is geoptimaliseerd voor kleinere schermen dan die van de computer en werkt soepel op elke smartphone, tablet, laptop en desktop.

“Het is een echte nieuwssite geworden, met veel ruimte voor beeld: met foto’s, video en infographics maken we in één oogopslag duidelijk waar het in het nieuws om gaat”, aldus hoofdredacteur Henk Jan Karsten. “De website is het hart van onze omroep. We hebben goed naar de bezoekerscijfers en bezoekerswensen gekeken voor de nieuwe site. Zo heb je in de nieuwe navigatiebalk nu direct toegang tot onze populairste rubrieken: Nieuws, Sport, Radio & TV en Specials. In de loop van deze week zal daar ook Cultuur aan toegevoegd worden. Ook hebben we interesses gebundeld op platforms voor sociaal economisch en levensbeschouwelijk nieuws. In de toekomst zullen nog meer platforms worden toegevoegd. De site geeft ons daarmee de mogelijkheid inwoners van Overijssel steeds meer op maat te bedienen.”

Bij de ambitie om hun onlinestrategie te optimaliseren werken de regionale omroepen nauw samen. Collega-omroepen RTV Noord, RTV Drenthe, Omroep Gelderland, Omroep West, NH, Omroep Zeeland, RTV Utrecht, RTV Rijnmond en (binnenkort) Omroep Brabant maken gebruik van hetzelfde ‘regiogrid’ voor hun websites.