FryslânDOK: ‘Yes We Can’ – studenten voor een betere wereld

04-10-2022

Vier internationale studenten in Leeuwarden delen een huis en hun inzet voor een betere, eerlijkere en duurzame wereld. ‘Yes we can’ is een FryslânDOK-serie vol aanstekelijke, jonge ambitie, vriendschap en persoonlijke groei. De serie van de regionale omroep is te zien in oktober 2022 op Omrop Fryslân TV en op NPO 2.

Studentenhuis in Leeuwarden
Līna uit Letland, Linnea en Lea uit Duitsland en Mariana uit Portugal bewonen samen een studentenhuis in Leeuwarden. Het is een kleine ‘community’, zoals de Campus Fryslân van Rijksuniversiteit Groningen ook een community wil zijn. Naast hen woont documentairemaker Annet Huisman die, als ze haar bijzondere buurvrouwen in het vizier krijgt, besluit om hen te gaan volgen. Een klein briefje in haar brievenbus brengt het verhaal aan het rollen. De vier doen de studie Global Responsibility and Leadership. Deze bachelor is geïnspireerd op de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties. Dat zijn ambities op het gebied van gezondheid, milieu, politiek, economie, gender en onderwijs. Om deze doelen te realiseren is een flinke dosis idealisme bij de studenten een voorwaarde.

Persoonlijke vlogs
Ondertussen dendert de wereld door. De coronapandemie en de oorlog in Oekraïne laten deze studenten niet onberoerd. In persoonlijke vlogs geven ze een openhartig inkijkje in hun universum, waar het er gedreven, zoekend en intellectueel aan toe gaat, maar ook ‘down to earth’: met een lach en een traan.

Driedelige serie
In de drie afleveringen van ‘Yes we can’ leert de kijker de Leeuwarder internationals Līna, Linnea, Lea en Mariana kennen. Het positieve elan waarmee zij en hun medestudenten die grote missie van het creëren van een betere wereld tegemoet treden, stemt het hart hoopvol. ‘Yes We Can’, de driedelige serie van FryslânDOK is op zondag 9, 16 en 23 oktober te zien bij Omrop Fryslan. De afleveringen zijn een dag eerder, op zaterdag, met Nederlandse ondertitels te zien op NPO 2.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023