FryslânDOK: ‘Yes We Can’ – studenten voor een betere wereld

04-10-2022

Vier internationale studenten in Leeuwarden delen een huis en hun inzet voor een betere, eerlijkere en duurzame wereld. ‘Yes we can’ is een FryslânDOK-serie vol aanstekelijke, jonge ambitie, vriendschap en persoonlijke groei. De serie van de regionale omroep is te zien in oktober 2022 op Omrop Fryslân TV en op NPO 2.

Studentenhuis in Leeuwarden
Līna uit Letland, Linnea en Lea uit Duitsland en Mariana uit Portugal bewonen samen een studentenhuis in Leeuwarden. Het is een kleine ‘community’, zoals de Campus Fryslân van Rijksuniversiteit Groningen ook een community wil zijn. Naast hen woont documentairemaker Annet Huisman die, als ze haar bijzondere buurvrouwen in het vizier krijgt, besluit om hen te gaan volgen. Een klein briefje in haar brievenbus brengt het verhaal aan het rollen. De vier doen de studie Global Responsibility and Leadership. Deze bachelor is geïnspireerd op de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties. Dat zijn ambities op het gebied van gezondheid, milieu, politiek, economie, gender en onderwijs. Om deze doelen te realiseren is een flinke dosis idealisme bij de studenten een voorwaarde.

Persoonlijke vlogs
Ondertussen dendert de wereld door. De coronapandemie en de oorlog in Oekraïne laten deze studenten niet onberoerd. In persoonlijke vlogs geven ze een openhartig inkijkje in hun universum, waar het er gedreven, zoekend en intellectueel aan toe gaat, maar ook ‘down to earth’: met een lach en een traan.

Driedelige serie
In de drie afleveringen van ‘Yes we can’ leert de kijker de Leeuwarder internationals Līna, Linnea, Lea en Mariana kennen. Het positieve elan waarmee zij en hun medestudenten die grote missie van het creëren van een betere wereld tegemoet treden, stemt het hart hoopvol. ‘Yes We Can’, de driedelige serie van FryslânDOK is op zondag 9, 16 en 23 oktober te zien bij Omrop Fryslan. De afleveringen zijn een dag eerder, op zaterdag, met Nederlandse ondertitels te zien op NPO 2.

Auteur: Omrop Fryslân

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022