Eddy Zoëy trekt opnieuw de natuur in voor RTV Utrecht

21-05-2021

Vanaf zondag 30 mei zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van het televisieprogramma Natuurlijk Zoëy uit. De zesdelige serie met presentator Eddy Zoëy heeft als thema natuur in combinatie met duurzaamheid. Het bewustzijn over het effect van ons mensen op de natuur is de eerste stap naar een duurzamere planeet. Zoëy ontdekt dat er veel duurzame initiatieven zijn in de provincie Utrecht die weer invloed hebben op de natuur.

Natuurliefhebber en vogelaar
Verwoed natuurliefhebber en vogelaar Eddy Zoëy praat in het programma Natuurlijk Zoëy met biologen, vakidioten en gepassioneerde natuurhobbyisten over de complexe relatie tussen natuur en duurzaamheid. De serie zit daarom ook vol met opmerkelijke en interessante wetenswaardigheden. Zo gaat Zoëy op bezoek bij de Amersfoortse StadsWormerij om te kijken hoe ze daar voedselresten omzetten in supercompost. Ook gaat hij op onderzoek uit om de problematiek met windmolens te bekijken vanuit het oogpunt van vogels. En er is veel over te doen: Stikstof. Hoe staat het met het stikstofprobleem in Utrecht en wat is de invloed ervan op natuurgebieden?

Natuurlijk Zoëy is vanaf zondag 30 mei iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken.

Auteur: rpo

Gerelateerde berichten

Hanneke Koppers nieuwe directeur Omroep Brabant

“Zij heeft de kracht om te verbinden en is tegelijk een verstandige vernieuwer met een groot hart voor Brabant en de Brabanders.”

17 06 2021

Hoofdredacteur Michel la Faille van Studio Alphen naar Omroep West

Talentvolle journalist stroomt door van de lokale omroep naar de regionale omroep. Bij Omroep West verstrekt hij de nieuwsredactie.

15 06 2021

Man die verslaggever Rijnmond aanviel krijgt taakstraf

De man die een verslaggever van Rijnmond aanviel moet een schadevergoeding betalen en een taakstraf uitvoeren.

04 06 2021