Eddy Zoëy trekt opnieuw de natuur in voor RTV Utrecht

21-05-2021

Vanaf zondag 30 mei zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van het televisieprogramma Natuurlijk Zoëy uit. De zesdelige serie met presentator Eddy Zoëy heeft als thema natuur in combinatie met duurzaamheid. Het bewustzijn over het effect van ons mensen op de natuur is de eerste stap naar een duurzamere planeet. Zoëy ontdekt dat er veel duurzame initiatieven zijn in de provincie Utrecht die weer invloed hebben op de natuur.

Natuurliefhebber en vogelaar
Verwoed natuurliefhebber en vogelaar Eddy Zoëy praat in het programma Natuurlijk Zoëy met biologen, vakidioten en gepassioneerde natuurhobbyisten over de complexe relatie tussen natuur en duurzaamheid. De serie zit daarom ook vol met opmerkelijke en interessante wetenswaardigheden. Zo gaat Zoëy op bezoek bij de Amersfoortse StadsWormerij om te kijken hoe ze daar voedselresten omzetten in supercompost. Ook gaat hij op onderzoek uit om de problematiek met windmolens te bekijken vanuit het oogpunt van vogels. En er is veel over te doen: Stikstof. Hoe staat het met het stikstofprobleem in Utrecht en wat is de invloed ervan op natuurgebieden?

Natuurlijk Zoëy is vanaf zondag 30 mei iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

RTV Oost volgt de monstertocht via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media.

20 09 2021

TV Oost brengt Open Monumentendagen de huiskamer in

De Open Monumentendagen staan in Kampen in het teken van Mobiel Erfgoed. TV Oost zendt deel twee van de Open Monumentendag film uit.

10 09 2021

Toevallig groen in de stad zorgt voor lokale samenwerking in Utrecht

Voor het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ werkt RTV Utrecht samen met DUIC, Utrecht Natuurlijk en het Centraal Museum.

07 09 2021