Eddy Zoëy trekt opnieuw de natuur in voor RTV Utrecht

21-05-2021

Vanaf zondag 30 mei zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van het televisieprogramma Natuurlijk Zoëy uit. De zesdelige serie met presentator Eddy Zoëy heeft als thema natuur in combinatie met duurzaamheid. Het bewustzijn over het effect van ons mensen op de natuur is de eerste stap naar een duurzamere planeet. Zoëy ontdekt dat er veel duurzame initiatieven zijn in de provincie Utrecht die weer invloed hebben op de natuur.

Natuurliefhebber en vogelaar
Verwoed natuurliefhebber en vogelaar Eddy Zoëy praat in het programma Natuurlijk Zoëy met biologen, vakidioten en gepassioneerde natuurhobbyisten over de complexe relatie tussen natuur en duurzaamheid. De serie zit daarom ook vol met opmerkelijke en interessante wetenswaardigheden. Zo gaat Zoëy op bezoek bij de Amersfoortse StadsWormerij om te kijken hoe ze daar voedselresten omzetten in supercompost. Ook gaat hij op onderzoek uit om de problematiek met windmolens te bekijken vanuit het oogpunt van vogels. En er is veel over te doen: Stikstof. Hoe staat het met het stikstofprobleem in Utrecht en wat is de invloed ervan op natuurgebieden?

Natuurlijk Zoëy is vanaf zondag 30 mei iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022