Documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ bij RTV Oost

07-11-2022

Drie keer stond de Twents-Duitse band Ten Times a Million op de poster van Pinkpop, slechts één keer speelden ze er ook werkelijk. In de documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ volgt RTV Oost de band vanaf hun oprichting tien jaar geleden op het ArtEZ Conservatorium tot hun voorlopige hoogtepunt, een optreden op Pinkpop. De documentaire is vrijdag 11 november om 18.30 uur op TV Oost. Daarna is het programma ook te bekijken op YouTube.

3FM Talent
Er was een momentum… Ten Times a Million werd gedraaid op de radio, werd gebombardeerd tot 3FM Talent en deed een aantal buitenlandse showcases. Het plekje op Pinkpop in 2020, tussen grote namen als The Red Hot Chili Peppers en Kensington voelde haast als een logische vervolgstap. Een springplank misschien zelfs, richting de gedroomde hoogste regionen van de rockgeschiedenis. En toen kwam… corona.

Bekendste festivalpodium van Nederland
Het zou nog twee jaar duren tot Ten Times a Million de Pinkpop-belofte kon inlossen, maar op 17 juni 2022 kwam het er eindelijk van. In de documentaire denderen we, aan de hand van de hoofdrolspelers Martin, Peter, Alex, Sem en Mart, door de afgelopen tien jaar. Een uniek kijkje achter de schermen bij de hobbelige weg van een jonge rockband. Van het klaslokaal via Duitse en Engelse studio’s naar een totale heruitvinding, compleet met nieuwe naam. Een verhaal over trouw blijven aan de muziek en aan de vriendschap. Met aan het eind van de rit de welverdiende beloning op het bekendste festivalpodium van Nederland… Pinkpop.

Op tv en online
‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ is te zien op TV Oost op vrijdag 11 november en zaterdag 12 november om 18.30 uur, met een herhaling om 20.30 en 22.30 uur. De documentaire is vanaf vrijdag 11 november om 19.00 uur te bekijken op het YouTube-kanaal van RTV Oost en op de website van de regionale omroep.

Foto: RTV Oost / Ten Times a Million

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023