Documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ bij RTV Oost

07-11-2022

Drie keer stond de Twents-Duitse band Ten Times a Million op de poster van Pinkpop, slechts één keer speelden ze er ook werkelijk. In de documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ volgt RTV Oost de band vanaf hun oprichting tien jaar geleden op het ArtEZ Conservatorium tot hun voorlopige hoogtepunt, een optreden op Pinkpop. De documentaire is vrijdag 11 november om 18.30 uur op TV Oost. Daarna is het programma ook te bekijken op YouTube.

3FM Talent
Er was een momentum… Ten Times a Million werd gedraaid op de radio, werd gebombardeerd tot 3FM Talent en deed een aantal buitenlandse showcases. Het plekje op Pinkpop in 2020, tussen grote namen als The Red Hot Chili Peppers en Kensington voelde haast als een logische vervolgstap. Een springplank misschien zelfs, richting de gedroomde hoogste regionen van de rockgeschiedenis. En toen kwam… corona.

Bekendste festivalpodium van Nederland
Het zou nog twee jaar duren tot Ten Times a Million de Pinkpop-belofte kon inlossen, maar op 17 juni 2022 kwam het er eindelijk van. In de documentaire denderen we, aan de hand van de hoofdrolspelers Martin, Peter, Alex, Sem en Mart, door de afgelopen tien jaar. Een uniek kijkje achter de schermen bij de hobbelige weg van een jonge rockband. Van het klaslokaal via Duitse en Engelse studio’s naar een totale heruitvinding, compleet met nieuwe naam. Een verhaal over trouw blijven aan de muziek en aan de vriendschap. Met aan het eind van de rit de welverdiende beloning op het bekendste festivalpodium van Nederland… Pinkpop.

Op tv en online
‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ is te zien op TV Oost op vrijdag 11 november en zaterdag 12 november om 18.30 uur, met een herhaling om 20.30 en 22.30 uur. De documentaire is vanaf vrijdag 11 november om 19.00 uur te bekijken op het YouTube-kanaal van RTV Oost en op de website van de regionale omroep.

Foto: RTV Oost / Ten Times a Million
Auteur: RTV Oost

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023