Documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ bij RTV Oost

07-11-2022

Drie keer stond de Twents-Duitse band Ten Times a Million op de poster van Pinkpop, slechts één keer speelden ze er ook werkelijk. In de documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ volgt RTV Oost de band vanaf hun oprichting tien jaar geleden op het ArtEZ Conservatorium tot hun voorlopige hoogtepunt, een optreden op Pinkpop. De documentaire is vrijdag 11 november om 18.30 uur op TV Oost. Daarna is het programma ook te bekijken op YouTube.

3FM Talent
Er was een momentum… Ten Times a Million werd gedraaid op de radio, werd gebombardeerd tot 3FM Talent en deed een aantal buitenlandse showcases. Het plekje op Pinkpop in 2020, tussen grote namen als The Red Hot Chili Peppers en Kensington voelde haast als een logische vervolgstap. Een springplank misschien zelfs, richting de gedroomde hoogste regionen van de rockgeschiedenis. En toen kwam… corona.

Bekendste festivalpodium van Nederland
Het zou nog twee jaar duren tot Ten Times a Million de Pinkpop-belofte kon inlossen, maar op 17 juni 2022 kwam het er eindelijk van. In de documentaire denderen we, aan de hand van de hoofdrolspelers Martin, Peter, Alex, Sem en Mart, door de afgelopen tien jaar. Een uniek kijkje achter de schermen bij de hobbelige weg van een jonge rockband. Van het klaslokaal via Duitse en Engelse studio’s naar een totale heruitvinding, compleet met nieuwe naam. Een verhaal over trouw blijven aan de muziek en aan de vriendschap. Met aan het eind van de rit de welverdiende beloning op het bekendste festivalpodium van Nederland… Pinkpop.

Op tv en online
‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ is te zien op TV Oost op vrijdag 11 november en zaterdag 12 november om 18.30 uur, met een herhaling om 20.30 en 22.30 uur. De documentaire is vanaf vrijdag 11 november om 19.00 uur te bekijken op het YouTube-kanaal van RTV Oost en op de website van de regionale omroep.

Foto: RTV Oost / Ten Times a Million
Auteur: RTV Oost

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022