DocU: Oude Wegen

22-08-2018

Het accent ligt daarbij op de internationale routes die vanouds door onze regio lopen zoals de scheepvaartroute van Amsterdam via Utrecht naar Keulen, de Route Impériale van Napoleon en de weg over de Utrechtse Heuvelrug.

In de provincie zijn nog veel sporen te vinden van de manier waarop mensen in vroeger tijden reisden. Iemand die daar alles van weet is Roland Blijdenstijn. Mari Carmen Oudendijk trok met hem door de provincie om meer te weten te komen over oude reiswegen en wat daar nu nog van te zien is. Ze bezoeken onder andere het punt waar de oude weg van Utrecht naar Amersfoort aftakt van de historische verbinding van Utrecht naar Duitsland via Zeist en Rhenen. En ze gaan naar Nieuwersluis waar waterwegen, landwegen en spoorlijnen vlak naast elkaar lopen en elkaar soms ook kruisen. Het programma is een productie van Beeldland en mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

De DocU: Oude Wegen is te zien op zondag 26 augustus en op zaterdag 1 september op RTV Utrecht. Het programma is daarna ook terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.