De Week van de Mediawijsheid: Like en cancel

03-11-2022

De Week van de Mediawijsheid gaat van start. In de week van 4 t/m 11 november 2022 worden er door heel het land verschillende mediawijze on- én offline activiteiten georganiseerd. De Week van de Mediawijsheid heeft als thema ‘Like en cancel’ en gaat over het stimuleren van prosociaal gedrag online.

Voor iedereen
In elke regio is er wel iets mediawijs te doen: van de Waddeneilanden tot Zeeuws-Vlaanderen. Ook zijn er verschillende online activiteiten en bijeenkomsten. De activiteiten zijn voor iedereen: Van klein tot groot en voor jong tot oud. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de activiteitenkaart van de Week van de Mediawijsheid.

De Week van de Mediawijsheid heeft als thema ‘Like en cancel’, en gaat over het stimuleren van prosociaal gedrag online. 70% van de mensen vindt dat we op sociale media anders met elkaar om moeten gaan. Toch spreken we elkaar zelden aan op kwetsend gedrag online zoals shaming, racisme of canceling.

Foto: Netwerk Mediawijsheid
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Voorlopig geen einde aan persalarmeringen politie en brandweer

De NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren laten weten dat hun zorgen met deze tussenstop nog niet zijn weggenomen.

31 03 2023

DOSSIER: Provinciale Statenverkiezingen bij regionale publieke omroepen

In dit dossier volgen we de dertien regionale omroepen bij de (journalistieke) verslaggeving van deze verkiezingen.

15 03 2023

Provinciale Statenverkiezingen 2023: In elke provincie een Kieskompas

De samenwerking tussen de regionale omroepen en Kieskompas komt tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

15 03 2023