De Week van de Mediawijsheid: Like en cancel

03-11-2022

De Week van de Mediawijsheid gaat van start. In de week van 4 t/m 11 november 2022 worden er door heel het land verschillende mediawijze on- én offline activiteiten georganiseerd. De Week van de Mediawijsheid heeft als thema ‘Like en cancel’ en gaat over het stimuleren van prosociaal gedrag online.

Voor iedereen
In elke regio is er wel iets mediawijs te doen: van de Waddeneilanden tot Zeeuws-Vlaanderen. Ook zijn er verschillende online activiteiten en bijeenkomsten. De activiteiten zijn voor iedereen: Van klein tot groot en voor jong tot oud. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de activiteitenkaart van de Week van de Mediawijsheid.

De Week van de Mediawijsheid heeft als thema ‘Like en cancel’, en gaat over het stimuleren van prosociaal gedrag online. 70% van de mensen vindt dat we op sociale media anders met elkaar om moeten gaan. Toch spreken we elkaar zelden aan op kwetsend gedrag online zoals shaming, racisme of canceling.

Foto: Netwerk Mediawijsheid
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Onderzoek PersVeilig over veiligheid vrouwelijke journalisten

Acht op de tien (82 procent) vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met een vorm van intimidatie, agressie of bedreiging.

05 12 2022

Onderzoek Netwerk Mediawijsheid: 70% wil ander, socialer gedrag online

Netwerk Mediawijsheid wil mensen bewust maken van het feit dat je altijd iets kan doen om pro-sociaal gedrag te stimuleren.

08 11 2022

Uitreiking Special Awards tijdens de Week van de Mediawijsheid

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking.

08 11 2022