De Week van de Mediawijsheid: Like en cancel

03-11-2022

De Week van de Mediawijsheid gaat van start. In de week van 4 t/m 11 november 2022 worden er door heel het land verschillende mediawijze on- én offline activiteiten georganiseerd. De Week van de Mediawijsheid heeft als thema ‘Like en cancel’ en gaat over het stimuleren van prosociaal gedrag online.

Voor iedereen
In elke regio is er wel iets mediawijs te doen: van de Waddeneilanden tot Zeeuws-Vlaanderen. Ook zijn er verschillende online activiteiten en bijeenkomsten. De activiteiten zijn voor iedereen: Van klein tot groot en voor jong tot oud. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de activiteitenkaart van de Week van de Mediawijsheid.

De Week van de Mediawijsheid heeft als thema ‘Like en cancel’, en gaat over het stimuleren van prosociaal gedrag online. 70% van de mensen vindt dat we op sociale media anders met elkaar om moeten gaan. Toch spreken we elkaar zelden aan op kwetsend gedrag online zoals shaming, racisme of canceling.

Foto: Netwerk Mediawijsheid
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

UITNODIGING: Panel over belang journalistiek op regionaal niveau

Dutch Media Week, maandag 2 oktober: Paneldiscussie over belang regionale journalistiek met o.a. Arie Slob, Daniëlle Arets en Jan Müller.

18 09 2023

Cindy de Koning: Altijd dicht bij de kijker en luisteraar

'De regionale omroepen zijn bij elkaar opgeteld de grootste binnenlandredactie van Nederland. Bureau Regio zorgt voor de verbinding.'

25 08 2023

Resultaten van twee jaar samenwerking NOS, NLPO en RPO

Tienduizenden verhalen werden er gemaakt tijdens het project 'Versterking lokale journalistiek door samenwerking'.

22 08 2023