De Stormruiter

17-07-2018

Zo kan iedereen die het paardenspektakel moest missen en bezoekers die nog een keer willen nagenieten het stuk bekijken. Voor de registratie van het theaterspektakel, dat in september en oktober wordt opgevoerd, werkt Omrop Fryslân samen met Omroep MAX.

Regisseur Jos Thie over de registratie van De Stormruiter: ”Fijn dat, naast de bezoekers, nog meer mensen in heel Nederland kennis kunnen maken met het mooie verhaal van De Stormruiter.”

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is opgetogen over de nieuwe samenwerking: “Dat Omroep MAX mee wil doen, betekent dat we meer mogelijkheden en middelen hebben om een prachtige registratie van De Stormruiter te maken. Samenwerking op zijn best!” Ook Omroep MAX directeur Jan Slagter geef aan uit te kijken naar de aankomende samenwerking: ”Na het succesvolle Skûtsje Journaal te hebben uitgezonden in samenwerking met Omrop Fryslân, belooft ook De Stormruiter een prachtig project te worden.”

Het verhaal van De Stormruiter gaat over de eeuwige strijd van Nederland tegen het water en de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het Friese paardenras. In het theaterstuk zijn rollen weggelegd voor onder anderen Ellen ten Damme, Jelle de Jong, Freark Smink, Hilbert Dijkstra, Joop Wittermans en meer dan honderd Friese paarden.

Bron: persbericht Omrop Fryslân