‘De geboorte van een pleeggezin’

13-11-2018

Vorig jaar startte Trias Pleegzorg een campagne om meer pleegouders te vinden. Met succes, want sindsdien zijn er al ruim 50 pleeggezinnen bijgekomen in West-Overijssel. Mensen die zich aanmelden voor pleegzorg krijgen eerst een uitgebreide screening en volgen een intensief voorbereidingstraject. In ‘De geboorte van een pleeggezin’ volgt journalist Jolande Verheij pleegouders-in-spé Léon en Sandra ten Brinke uit Dedemsvaart.

Pleeggezin word je niet zomaar, daar gaat een uitgebreide screening aan vooraf waarbij natuurlijk wordt gekeken of je geen strafblad hebt. Daarnaast zijn er meerdere gesprekken en wordt beoordeeld of je lichamelijk en geestelijk in staat bent voor een kwetsbaar kind te zorgen. Daarna volgt nog een serie cursusavonden en tussentijdse gesprekken.

De geboorte van een pleeggezin
Léon en Sandra ten Brinke uit Dedemsvaart kwamen op Facebook een berichtje tegen over een informatieavond van Trias Pleegzorg. Het bericht komt op het goede moment: pleegzorg is iets waarover ze zijn gaan nadenken toen hun eigen kinderwens onvervuld bleef. Journalist Jolande Verheij volgt Léon en Sandra negen maanden lang vanaf die eerste informatieavond. Je ziet de thuisgesprekken en de cursusavonden en hoe ze omgaan met de leuke, maar ook moeilijke kanten van het hele traject.

‘De geboorte van een pleeggezin’ zie je donderdag 22 november om 17.40 uur op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald. Voorafgaand besteedt het dagelijks nieuwsprogramma Overijssel Vandaag vanaf 17.00 uur ook aandacht aan de pleegzorg in Overijssel.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023