‘De geboorte van een pleeggezin’

13-11-2018

Vorig jaar startte Trias Pleegzorg een campagne om meer pleegouders te vinden. Met succes, want sindsdien zijn er al ruim 50 pleeggezinnen bijgekomen in West-Overijssel. Mensen die zich aanmelden voor pleegzorg krijgen eerst een uitgebreide screening en volgen een intensief voorbereidingstraject. In ‘De geboorte van een pleeggezin’ volgt journalist Jolande Verheij pleegouders-in-spé Léon en Sandra ten Brinke uit Dedemsvaart.

Pleeggezin word je niet zomaar, daar gaat een uitgebreide screening aan vooraf waarbij natuurlijk wordt gekeken of je geen strafblad hebt. Daarnaast zijn er meerdere gesprekken en wordt beoordeeld of je lichamelijk en geestelijk in staat bent voor een kwetsbaar kind te zorgen. Daarna volgt nog een serie cursusavonden en tussentijdse gesprekken.

De geboorte van een pleeggezin
Léon en Sandra ten Brinke uit Dedemsvaart kwamen op Facebook een berichtje tegen over een informatieavond van Trias Pleegzorg. Het bericht komt op het goede moment: pleegzorg is iets waarover ze zijn gaan nadenken toen hun eigen kinderwens onvervuld bleef. Journalist Jolande Verheij volgt Léon en Sandra negen maanden lang vanaf die eerste informatieavond. Je ziet de thuisgesprekken en de cursusavonden en hoe ze omgaan met de leuke, maar ook moeilijke kanten van het hele traject.

‘De geboorte van een pleeggezin’ zie je donderdag 22 november om 17.40 uur op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald. Voorafgaand besteedt het dagelijks nieuwsprogramma Overijssel Vandaag vanaf 17.00 uur ook aandacht aan de pleegzorg in Overijssel.

Auteur: redfactory

Gerelateerde berichten

Amersfoortse documentaire Langs de pijngrens te zien op RTV Utrecht

De DocU vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van het betaalde voetbal in Amersfoort.

14 11 2022

FryslânDOK in het spoor van de Palestina-pioniers  

Het spoor van de documentaire leidt niet alleen naar Israël, maar ook naar Amsterdam, Westerbork en Bergen - Belsen.

11 11 2022

Documentaire over de storm van 13 november 1972 bij RTV Drenthe

Op 13 november 1972 trekt een verwoestende storm over Nederland, vooral Drenthe wordt zwaar geraakt.

10 11 2022