Cultuurplatform Spunck! van start bij RTV Oost.

30-09-2020

Spunck! is het nieuwe cultuurplatform van RTV Oost. Spunck start met een serie van negen cultuurportretten van powervrouwen in de kunst in Overijssel. In de serie portretteert programmamaker Inga Tjapkes negen culturele vrouwen. De portretten zijn vanaf zondag 4 oktober te zien bij de regionale omroep van Overijssel.

Het cultuurplatform Spunck! wil kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Van schilderij tot beeld, van drummer tot componist, van graffiti tot tattoo, van foto tot ontwerper, van architect tot kanteel, van gedicht tot toneelstuk. En alles wat ertussen zit. Met mooie portretten van kunstenaars, muzikanten en theatermakers. Maar ook met een Open Podium waar iedereen kan optreden en zijn verhaal kan doen, een tour door Overijssel, nieuwe podcasts… plannen die op dit moment nog worden uitgewerkt. Eén ding is echter zeker, Spunck! start met een serie prachtige portretten van negen culturele vrouwen uit de provincie Overijssel.

De voorlopige line-up van de portretten bij Spunck! : portrettist Annemarie Busschers, zangeres en componist Esther Groenenberg, de kleurrijke kunstenaressen Sonna Krom en Anneke Wilbrink, de bekende klassiek zangeres Esther Pierweijer, de inventieve theatermaker Karine Roldaan, stoere stoomlocomotief-museumdirecteur Gemma Boon, drummer en kunstenares Charel Meulensteen en fotografe Gerlinde Schrijver.

De Spunck-cultuurportretten zijn vanaf 4 oktober elke zondag vanaf 11.20 uur te zien bij TV Oost. De uitzending wordt meerdere keren die dag uitgezonden. Programma’s van RTV Oost zijn ook online via website en app te zien.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022