Cultuurplatform Spunck! van start bij RTV Oost.

30-09-2020

Spunck! is het nieuwe cultuurplatform van RTV Oost. Spunck start met een serie van negen cultuurportretten van powervrouwen in de kunst in Overijssel. In de serie portretteert programmamaker Inga Tjapkes negen culturele vrouwen. De portretten zijn vanaf zondag 4 oktober te zien bij de regionale omroep van Overijssel.

Het cultuurplatform Spunck! wil kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Van schilderij tot beeld, van drummer tot componist, van graffiti tot tattoo, van foto tot ontwerper, van architect tot kanteel, van gedicht tot toneelstuk. En alles wat ertussen zit. Met mooie portretten van kunstenaars, muzikanten en theatermakers. Maar ook met een Open Podium waar iedereen kan optreden en zijn verhaal kan doen, een tour door Overijssel, nieuwe podcasts… plannen die op dit moment nog worden uitgewerkt. Eén ding is echter zeker, Spunck! start met een serie prachtige portretten van negen culturele vrouwen uit de provincie Overijssel.

De voorlopige line-up van de portretten bij Spunck! : portrettist Annemarie Busschers, zangeres en componist Esther Groenenberg, de kleurrijke kunstenaressen Sonna Krom en Anneke Wilbrink, de bekende klassiek zangeres Esther Pierweijer, de inventieve theatermaker Karine Roldaan, stoere stoomlocomotief-museumdirecteur Gemma Boon, drummer en kunstenares Charel Meulensteen en fotografe Gerlinde Schrijver.

De Spunck-cultuurportretten zijn vanaf 4 oktober elke zondag vanaf 11.20 uur te zien bij TV Oost. De uitzending wordt meerdere keren die dag uitgezonden. Programma’s van RTV Oost zijn ook online via website en app te zien.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022