CIRCOM 2018

17-05-2018

Omrop Fryslân is gastheer van de 36ste jaarlijkse conferentie van de vereniging van Europese regionale omroepen; Circom. De conferentie wordt op 24 en 25 mei gehouden in De Harmonie in Leeuwarden. Het thema van de conferentie is ‘Are we connected?’. Vanwege Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) zal er ook veel aandacht zijn voor cultuur en taal.

Circom is de organisatie van Europese publieke regionale omroepen en heeft leden uit 33 Europese landen. De deelnemende omroepen variëren van omroepen als de BBC en France Televisions tot het Albanese RTSH en Omrop Fryslân.

Tijdens de conferentie zullen bekende personen uit de internationale mediawereld spreken en daarnaast laten verschillende omroepen hun beste werk zien. De dagen voor de conferentie zijn er workshops voor Europese journalisten bij Omrop Fryslân. Op donderdagavond 24 mei worden de Prix Circom’s uitgereikt; de jaarlijkse Europese omroepprijzen. Omrop Fryslân won in 2017 een Prix Circom voor het kinderprogramma ‘Kening Hert & Harry Hazze’.