Casa Ennema

22-05-2018

Het programma met presentator Eric Ennema is vanaf dinsdag 22 mei iedere werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur te horen. Na het programma Weistra op wei dat een uur langer wordt. Met Casa Ennema biedt Omrop Fryslân een nieuw podium voor muziek van Friese artiesten en talent; van Friestalige luisterliedjes tot Engelstalige popmuziek van Friese bodem.

Casa Ennema
Volgens Eric Ennema is met Casa Ennema gekozen voor een radioprogramma voor een breed publiek van mensen die de Friese muziek een warm hart toedragen. “Ik heb altijd al een passie gehad voor Friese muziek en ben erg blij met deze kans om in de grote behoefte van de luisteraars te voorzien. Of het nu rock, pop of luisterliedjes zijn, het komt allemaal aan bod. Komt er een nieuw album uit van Elske DeWall, dan hoor je dat natuurlijk in Casa Ennema. Bovendien bieden we met het programma ook een podium voor nieuw talent.” Daarnaast vertelt Eric de verhalen achter de muziek. “Ik vind het belangrijk om de muziekliefhebber mee te nemen in de muziek en ook de verhalen daar omheen.” 

Casa Ennema wordt iedere werkdag vanaf 19.00 uur uitgezonden, na het programma Weistra op wei van presentator Harm Weistra. Dat programma wordt vanaf 22 mei een uur langer, van 16.00 tot 19.00 uur. Luisteraars worden daarmee ook in de avondspits of bij het eten nog bijgepraat over het laatste nieuws.

De laatste Radio Froskepôle
Donderdag 17 mei is feestelijk afscheid genomen van het programma Radio Froskepôle met een laatste uitzending met live muziek. Initiatiefnemer en presentator Gurbe Douwstra kijkt in een artikel op Omropfryslân.nl en de Omrop-app nog een keer terug op het programma met muziek in streektalen. “Van Drenthe tot Limburg, overal heb ik nu streekartiesten die ik ken.” Hij vertelt in het artikel ook over een van zijn mooiste herinneringen aan de 19 jaar dat het programma bestaat: “In juni 2014 was de 1500ste uitzending van Froskepôle. Die heb ik gepresenteerd met collega’s Henk Scholte van RTV Noord en Bert Kamping van RTV Drenthe. Alles stond in het teken van streektaal. Dat was zo mooi!” Vrijdag 18 mei ging Gurbe met pensioen als radiopresentator, na de 2484ste uitzending van Radio Froskepôle.

Bron: persbericht Omrop Fryslân

Auteur: redfactory

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023