Carnaval bij RTV Oost in ‘Mooi was die tijd’

09-02-2021

Dit jaar geen hossende menigten, geen gala’s en geen kleurrijke optochten. Geen Dree Dolle Dagen. RTV Oost heeft met carnaval wél het televisieprogramma ‘Mooi was die tijd’! Esther Rikken en Jan Riesewijk ontvangen gasten uit heel Overijssel en gaan terug in de tijd, op zoek naar opvallende carnavalsmomenten. ‘Mooi was die tijd’ is carnavalszondag 14 februari vanaf 12.00 uur te zien bij RTV Oost.

Waar RTV Oost normaalgesproken op zondagmiddag verslag zou doen van de Grote Twentse Carnavalsoptocht, is er dit jaar een carnavalsprogramma met tal van gasten, hoogtepunten van de afgelopen jaren en een verslag van de carnavalsactiviteiten die dit jaar in aangepaste vorm plaatsvinden. RTV Oost heeft de mooiste beelden uit optochten, achter de schermen bij de wagenbouwers en natuurlijk ontbreekt het kinder- en schoolcarnaval niet.

Te gast zijn Patrick Welman, burgemeester van de Boeskoolstad, Peter Vader, stadsomroeper in Sassendonk en voor de gelegenheid carnavalsomroeper in ‘Mooi was die tijd’. Verder schuiven aan Walter Lansink, organisator van de carnavalsoptocht in Bökkenlaand en Tom Uitzetter, vorst van cv de Smoezen uit Smoezenlaand. Joa Korf, eigenaar van Carnavalsland vertelt hoe Covid-19 zijn bedrijf treft. Een jaar lang heeft de feestwinkel met vestigingen in Borne en Oldenzaal, én 35 vaste personeelsleden al stilgelegen. Willem Collet is wagenbouwer bij cv de Vennemuskes en vertelt hoe je vijf jaar achter elkaar de mooiste wagen van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal bouwt. Uiteraard zijn ook de Kadolstermennekes uit Oldenzaal en de Stöppelkaters uit Raalte te gast.

‘Mooi was die tijd’ is zondag 14 februari om 12.00 uur te zien bij TV Oost, op rtvoost.nl en op de Facebookpagina van RTV Oost.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

RTV Oost volgt de monstertocht via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media.

20 09 2021

TV Oost brengt Open Monumentendagen de huiskamer in

De Open Monumentendagen staan in Kampen in het teken van Mobiel Erfgoed. TV Oost zendt deel twee van de Open Monumentendag film uit.

10 09 2021

Toevallig groen in de stad zorgt voor lokale samenwerking in Utrecht

Voor het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ werkt RTV Utrecht samen met DUIC, Utrecht Natuurlijk en het Centraal Museum.

07 09 2021