Brabant kiest

15-03-2018

Wat speelt er in jouw woonplaats rondom de verkiezingen? Waar maken mensen zich druk om? Wie zijn de lijstduwers en -trekkers? Wat doet jouw gemeente voor je? Welke jonge talenten proberen dit jaar in de gemeenteraad te komen? Je leest, hoort en ziet het dagelijks bij Omroep Brabant en op omroepbrabant.nl/brabantkiest.

Stuur het Stembuske op pad

Zo zal vanaf nu tot en met 20 maart het Brabants StemBuske rondrijden op zoek naar de stemmende Brabander. Het publiek bepaalt waar ze naartoe gaan. Waar blinken gemeentes in uit en welke problemen moeten worden opgelost? Stuur ons op pad! Mail stembuske@omroepbrabant.nl.

Elke dag live vanuit een Kerkstraat

Op radio en tv zie je iedere werkdag van nu tot en met 20 maart live het programma Wakker in een Kerkstraat in een andere plaats in de provincie. Ze gaan bijvoorbeeld op 14 maart naar Den Bosch, 15 maart Waalwijk, 16 maart Oosterhout, 19 maart Rucphen en 20 maart Ossendrecht. Wat speelt er in de plaatsen rondom de gemeenteraadsverkiezingen? Waar maken mensen zich druk om? Deze verslagen zijn op omroepbrabant.nl/brabantkiest terug te lezen.

Het laatste verkiezingsnieuws

Op woensdag 21 maart zie je het laatste verkiezingsnieuws in Brabant Nieuws om 17.30 uur. Vanaf 20.30 uur zijn we elk uur terug met de meest actuele verkiezingsuitslagen.

Verkiezingsavond en -nacht is de online redactie volledig bezet om alle Brabantse uitslagen zo snel mogelijk op de online te zetten. Iedere Brabander kan op omroepbrabant.nl zien hoe er in zijn of haar dorp is gestemd.

Op donderdag 22 maart start om 07.00 uur het tv-programma Brabant Kiest. We zijn LIVE met de uitslagen van de Brabantse gemeenteraadsverkiezingen. We bespreken de winnaars, verliezers en andere opvallende uitslagen met gasten uit alle delen van de provincie.

Op de radiozender van Omroep Brabant dagelijks veel verkiezingsnieuws. Verslaggevers houden je al vooraf op de hoogte, maar zullen ook live bijdrages leveren op 21 en 22 maart.

Op omroepbrabant.nl/brabantkiest en in de app zijn alle ontwikkelingen, zowel voor, tijdens als na de verkiezingen op de voet te volgen.

Bron: persbericht Omroep Brabant

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023