Bloemencorso Lichtenvoorde en Fruitcorso Tiel live bij Omroep Gelderland

05-09-2019

Omroep Gelderland doet dit jaar live verslag van Bloemencorso Lichtenvoorde en Fruitcorso Tiel. Op zondag 8 september staat Lichtenvoorde in het teken van het jaarlijkse bloemencorso en in het weekend van 20 tot en met 22 september vindt het Fruitcorso Tiel plaats. De corso’s zijn niet alleen live te volgen via TV Gelderland, maar ook via de website, app, Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de regionale omroep van de provincie Gelderland.

Bloemencorso Lichtenvoorde
Dit jaar viert het Bloemencorso Lichtenvoorde haar 90ste jubileum en het belooft opnieuw een prachtig spektakel te worden. Een optocht van achttien indrukkende praalwagens vol dahlia’s trekt door de straten van het Gelderse dorp. TV Gelderland zendt het Bloemencorso Lichtenvoorde live uit van 14.30 uur tot en met 16.00 uur. Om 17.20 uur, en ieder uur herhaald, volgt een samenvatting met alle hoogtepunten.

Fruitcorso Tiel
Twee weken later is het de beurt aan Tiel om zich van haar kleurrijkste kant te laten zien. In het weekend van 20 tot en met 22 september vindt het Fruitcorso Tiel plaats. Op zaterdag 21 september zenden TV Gelderland van 13.30 uur tot en met 15.00 uur de optocht live uit. Er rijden achttien met fruit opgedirkte wagens mee. Aan het eind van de middag volgt om 17.20 uur, en ieder uur herhaald, een compilatie met hoogtepunten.

TV, web en app
De diverse fruit- en bloemencorso’s – met Fruitcorso Tiel en Bloemencorso Lichtenvoorde voorop – trekken jaarlijks veel bekijks. Bezoekers uit binnen- en buitenland komen op het kleurrijke spektakel af. Omroep Gelderland zet met de live-uitzendingen kijkers op de voorste rij. De corso’s zijn niet alleen live te volgen via TV Gelderland, maar ook via de website, app, Facebookpagina en het YouTube-kanaal.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022