Bloemencorso Bollenstreek

12-04-2018

Op zaterdag 21 april rijden twintig praalwagens, tientallen versierde auto’s en tal van muziekkorpsen vanaf 9.30 uur in colonne naar Haarlem. Vertrek is vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Langs de route staan honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld. Het thema van de veertig kilometerlange route van Noordwijk naar Haarlem is dit jaar ‘Cultuur’.

Honderden hyacinten, tulpen en narcissen

Op zaterdag kun je live meegenieten van de rijdende bloemenzee. Op zondag is een verslag te zien van het Bloemencorso op TV West. De rijkelijk versierde praalwagens, de feestelijke personenauto’s, muziekcorpsen en toeschouwers krijgen allemaal een plek in de uitzendingen. De presentatie van dit kleurrijke geheel is in handen van Johan Overdevest.

Uitzendtijden

Kijk op 21 april van 12.15 tot 13.15 uur live mee naar het Bloemencorso op TV West, omroepwest.nl of de app. Een samenvatting van het Bloemencorso van de Bollenstreek is op zondag 22 april vanaf 16.45 uur op TV West te zien. Het verslag wordt daarna om het uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek, fotografie Sven van der Vlught