Alles over de Vuelta in Utrecht volg je bij RTV Utrecht

11-08-2022

Na twee jaar wachten is het eindelijk zo ver: De ronde van Spanje komt ook naar de provincie Utrecht. RTV Utrecht brengt al het nieuws over de Vuelta in Utrecht. Online is er een uitgebreide Hola Vuelta Utrecht themapagina met nieuws, reportages en alles wat er rondom het evenement wordt georganiseerd. De regionale omroep volgt de ploegenpresentatie, de tijdrit en de tweede etappe online via web en app en de socials, maar natuurlijk ook op televisie en live op Radio M Utrecht. Luister live op de radio naar het wedstrijdcommentaar en hoor achtergronden van onze verslaggevers op locatie. Maar dat is nog niet alles. Om alvast in de stemming te komen is het vanaf 15 augustus De Spaanse Week op de regionale radiozender. Met Spaanse prijzen en de Julio Iglesias Top 10 op vrijdag 19 augustus. Jeroen Wielaert praat met Vuelta- en Tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen in de podcast Eerst de Tour dan de Vuelta.

Goed gesprek in de bakfiets
Vanaf vrijdag 12 augustus stapt verslaggever Jet Verheijen iedere werkdag op de Hola Vuelta Utrecht bakfiets en nodigt ze een wielergast uit voor een goed gesprek terwijl ze samen een stukje van de etappe fietsen. Tijdens de eerste rit neemt Jet wethouder Susanne Schilderman mee in de bak. Schilderman is verantwoordelijk voor de Vuelta in de stad Utrecht en samen ontdekken ze de route van de ploegentijdrit. Vanaf maandag stappen onder andere journalist Edwin Swinkels, Berry van den Brink de eigenaar van fietscafé De Proloog en wielrenster Kirstie van Haaften in de bakfiets. De reportages zijn iedere werkdag te zien in UNieuws op RTV Utrecht en op de Holanda Vuelta Utrecht pagina op web en app.

Een Berg Vuelta
Het sportprogramma Een Berg Sport met René van den Berg verandert voor twee keer in Een Berg Vuelta en staat vanaf vrijdag 12 augustus geheel in het teken van de Spaanse wielerronde. Van den Berg ontvangt gasten, er zijn reportages te zien en Korneel brengt zijn ode aan de Vuelta. Kijk live naar het verslag van de NOS van de ploegenpresentatie en de 1ste en 2de etappe van de Vuelta op RTV Utrecht. Op donderdag 18 augustus zendt RTV Utrecht vanaf 18.10 uur de ploegenpresentatie uit en op vrijdag 19 augustus is de tijdrit vanaf 18.20 uur te zien. Op zaterdag 20 augustus is de volledige tweede etappe vanaf 14.00 uur te zien op de zender.

Smullen voor wielerliefhebbers
Op Radio M Utrecht is het voor de wielerliefhebbers smullen, want zowel de ploegenpresentatie als de eerste en tweede etappe worden live met sportcommentaar en verslaggeving uitgezonden. Presentator Bob van Beeten zit op donderdag 18 augustus samen met sportverslaggever Bert Kous vanaf 18.00 uur klaar voor de ploegenpresentatie vanaf het Vredenburgplein in Utrecht. Vrijdag 19 augustus is Bob samen met Rick van Manen vanaf 18.00 uur te horen om de eerste etappe die vanaf het Jaarbeursplein vertrekt te verslaan. Ook zaterdag 20 augustus zijn Bob en Rick vanaf 14.00 uur weer present voor de tweede etappe die start in ’s Hertogenbosch en eindigt op het Utrecht Science Park. Ze doen verslag vanaf het moment dat de etappe de provincie in komt bij Rhenen.

En om lekker in de stemming te komen voor het wielerevent viert de radiozender van de regionale omroep vanaf maandag 15 augustus De Spaanse Week. Lekker veel Spaanse muziek, leuke prijzen en op vrijdag 19 augustus vanaf 14.00 uur de Julio Iglesias Top 10. Vanaf maandag 15 augustus kan er op de top 10 gestemd worden via www.radiomutrecht.nl.

Online en de socials
Op de themapagina van de Vuelta, www.rtvutrecht.nl/vuelta, is op zowel de website als de app van RTV Utrecht van alles te vinden. Natuurlijk het actuele (sport-)nieuws maar ook leuke items over alles wat er rondom de Vuelta georganiseerd wordt. De reportages van Jet Verheijen en haar gasten in de bakfiets zijn hier te bekijken. Verder worden op deze plek live-blogs bijgehouden tijdens de eerste twee etappes. Op de socials van RTV Utrecht zijn diverse stories en live-verslagen te zien tijdens het evenement.

Podcast met Janssen en Zoetemelk
Vanaf vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus zijn de podcasts: Eerst de Vuelta dan de Tour van de Utrechtse journalist en wielerliefhebber Jeroen Wielaert te beluisteren op www.rtvutrecht.nl/podcast en app van RTV Utrecht. Hij gaat in gesprek met de Vuelta- en Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023