Achter de tralies van EBI Vught

10-04-2018

Omroep Brabant mocht bij hoge uitzondering uitgebreid rond kijken en ervaren hoe het binnen de muren is van de enige ‘maximum security prison’ van ons land, de EBI in Vught. Kijk naar deze documentaire op vrijdag 13 april vanaf 18.00 uur (daarna ieder uur herhaald) op Omroep Brabant.

Nederland werd in de jaren tachtig geteisterd door een groot aantal vaak gewelddadige en spectaculaire ontsnappingen uit gevangenissen. Om daar een halt aan toe te roepen besloot het kabinet een speciale gevangenis in te richten. Die kwam er, op het terrein van de penitentiaire inrichting Vught. Eerst belandden de meest vluchtgevaarlijke mensen achter de tralies in een tijdelijk complex dat nog dateerde uit de Tweede Wereldoorlog en enkele jaren later kwam er nieuwbouw die we kennen onder de naam EBI: Extra Beveiligde Inrichting.

Ons eigen ‘Alcatraz’ bestaat 25 jaar. De gevangenis binnen de gevangenis kende in al die jaren veel bekende bewoners, zoals Mohammed B. en Willem Holleeder. Omroep Brabant mocht bij hoge uitzondering uitgebreid rond kijken en ervaren hoe het binnen de muren is. Een plek waar je hele leven wordt gecontroleerd en opgenomen en waar je enige contact met de buitenwereld achter glas verloopt.

‘EBI Vught: de zwaarst beveiligde gevangenis van het land’ geeft een uniek inkijkje in de best bewaakte plek van Brabant, vrijdagavond 13 april bij Omroep Brabant. Een documentaire van Willem-Jan Joachems, Jolien van de Griendt en Leon Hagedoorn.

Auteur: redfactory

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022