Verborgen Museumschatten

Nieuwe veertiendelige serie bij TV West

11-9-2018

TV West zendt vanaf woensdag 12 september de nieuwe veertiendelige serie ‘Verborgen Museumschatten’ uit. In het programma duikt de kersverse Westpresentatrice Lynn Heythekker in de exclusieve depots, archieven, kluizen en kelders van veertien Zuid-Hollandse musea.

Lynn bekijkt de musea en gaat op zoek naar verborgen schatten: museumstukken die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. Zo vindt zij een kostbaar religieus gewaad uit de vijftiende eeuw, hult zij zich in sjieke Katwijkse klederdracht inclusief bling bling, betreedt zij een ondergrondse ijskelder in Huygens’ Hofwijck en krijgt ze de ring van Van Speijk in handen. En natuurlijk horen bij dit alles prachtige verhalen, want waarom blijft zo'n bijzonder museumstuk steeds achter slot en grendel?

Champagne
Direct na ‘Verborgen Museumschatten’ is ‘Verborgen Thuisschatten’ te zien. In dit programma gaan we op bezoek bij mensen thuis die denken dat zij een kunstschat in huis hebben. Via een deskundige taxateur van het Venduehuis komen zij de achtergrond en de waarde van hun dierbare object te weten. In de eerste uitzending zien we de Haagse Monique, die een ruim honderd jaar oude pornomap in haar bezit heeft. Na het oordeel van de deskundige trekt Monique een fles champagne open…

Nieuw gezicht
In ‘Verborgen Museumschatten’ maken we kennis met de nieuwe goedlachse Westpresentatrice Lynn Heythekker. De in Drenthe geboren 29-jarige Lynn, studeert in 2011 af als beeldend kunstenaar in Groningen. In 2016 verhuist zij naar Den Haag om als docent aan de slag te gaan in een museum over vluchtelingen. In 2017 start zij als redacteur bij Omroep West. Nu is Lynn het gezicht van het TV West-programma ‘Verborgen Museumschatten’, waarin haar sociale en kunstzinnige kwaliteiten samenkomen.

Uitzendtijden
‘Verborgen Museumschatten’ en ‘Verborgen Thuisschatten’ is vanaf 12 september elke woensdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. 

Bron: persbericht Omroep West

Verborgen Museumschatten

Vind hier alles over RPO, beleidsplannen, nieuwsitems, rapporten en jaarverslagen.

 
logo of rpo

Adres

Bezoekadres:
Mediacentrum, derde verdieping
Joop van den Endeplein 1
1217 WJ Hilversum

Postadres:
Postbus 913
1200 AX Hilversum

Contact

Telefoon:
035-6258070

E-mail:
contact@stichtingrpo.nl

rpo facebookpagina    rpo twitter feeds

 

Privacyverklaring  Algemene voorwaarden